Steven Berghuis onzeker voor Ajax tegen NEC

Van 't Schip: 'Eén twijfelgeval voor NEC-thuis, Brobbey en Henderson er wel bij'

16 februari om 16:29
Laatste update: 16 februari om 16:39

Steven Berghuis is een twijfelgeval voor de thuiswedstrijd tegen NEC. Dat heeft Ajax-trainer John van 't Schip vrijdag laten weten op de clubkanalen. Ook Brian Brobbey en Jordan Henderson zijn niet helemaal okselfris na het duel met Bodø (2-2).

"De blessures van Brian en Jordan zijn te overkomen, maar Steven is, denk ik, wel een twijfelgeval voor zondag", klinkt het. Brobbey en Henderson kampten met wat pijntjes, maar Van 't Schip gaat er dus vanuit dat zij er zondag gewoon bij zijn. Devyne Rensch, die donderdag uit voorzorg naar de kant werd gehaald, kan ook gewoon spelen.

Van 't Schip ging daarnaast in op de rentree van Branco van de Boomen. "Hij viel goed in, maar we moeten met hem ook voorzichtig zijn. Hij heeft wel een kleine reactie na donderdag. Branco kan helaas niet in Jong Ajax spelen, dat is jammer voor hem. Hij moet zijn minuten gaan maken met invalbeurten, of beginnen en dan kijken hoever hij komt. Maar we moeten in eerste instantie ook kijken dat die knie helemaal goed is."

De Amsterdammers verwachten geen makkelijke wedstrijd tegen NEC, dat bezig is aan een sterke opmars. "NEC heeft een goed voetballende ploeg, die je niet te veel ruimte moet geven. We hebben daar gewonnen, maar ze hebben het ons ook in die fase moeilijk gemaakt. We weten inmiddels dat geen enkele wedstrijd gemakkelijk voor ons is. We moeten ons daarom optimaal voorbereiden en bij de les zijn."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!