Karim El Ahmadi wijst achilleshiel Bodo aan

El Ahmadi analyseert Bodø-back: 'Bij Feyenoord maakte hij een heel matige indruk'

15 februari om 10:11

Karim El Ahmadi spot een zwakke schakel in de verdediging van Bodø/Glimt. Volgens de analist van ESPN moet Steven Berghuis, als hij donderdag op de rechtsbuiten positie speelt, linksback Fredrik Bjorkan snel opzoeken. 

"Om 21.00 uur Ajax - Bodø/Glimt, dan mag je weer naar Fredrik Bjorkan kijken, Karim!", klinkt het in ESPN Voetbalpraat. "Dat was mijn favoriete speler", grapt Karim El Ahmadi over de 25-jarige linksback, die in het seizoen 2022-2023 door Hertha BSC aan Feyenoord werd verhuurd. 

"Volgens mij had hij maar één wedstrijd gespeeld, tegen Go Ahead. Toen maakte hij wel echt een hele matige indruk. Dus als Steven Berghuis morgen rechtsbuiten staat, dan zou ik hem snel opzoeken. Het kan best zijn dat hij het daar leuk doet, maar hier bij Feyenoord was hij niet best." 

Mario Been ziet sowieso kansen voor Ajax. "Ze zijn wel wat kwijtgeraakt, hè", doelt de oud-trainer op de uitgaande transfers bij de Noren. "Maar ze hebben de afgelopen jaren wel makkelijk gewonnen van Celtic, AZ en AS Roma. Dus het is wel een lastige ploeg om te verslaan. Ajax is wel in het voordeel omdat Bodø al een lange tijd niet meer hebben gespeeld."