Vermoedelijke opstelling Ajax voor duel met Bodø

Vermoedelijke opstelling Ajax: weinig smaken, wel nieuwe linksback tegen Bodø

15 februari om 06:50
Laatste update: 15 februari om 06:50

Ajax hervat zijn Europese campagne donderdag met een thuiswedstrijd tegen Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. Na de nederlaag tegen sc Heerenveen zal John van 't Schip alleen maar met meer vragen zitten. Dit is de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers.

De terugkeer van Devyne Rensch op de groepstraining was woensdag een opsteker. Als de veelzijdige verdediger geen terugslag krijgt, zou hij – net als tegen PSV – als linksback kunnen starten. Van ’t Schip is op die positie niet tevreden over Borna Sosa en Ar’Jany Martha. De defensie bestaat verder vermoedelijk uit Tristan Gooijer, Josip Sutalo en Jorrel Hato. Ahmetcan Kaplan werd al na één helft gewisseld bij Jong Ajax, maar een basisplaats ligt nog niet in de lijn der verwachting.

Jordan Henderson is zeker van zijn plek op het middenveld, met Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson voorlopig als kompanen. Benjamin Tahirovic lijkt op dit moment het enige serieuze alternatief. Branco van den Boomen keert terug in de wedstrijdselectie, maar voor hem komt een basisplaats te vroeg. De komende weken zal hij de druk op Taylor en Hlynsson wel willen opvoeren, samen met andere herstelde spelers als Silvano Vos en Sivert Mannsverk.

Voorin moeten Steven Berghuis en Brian Brobbey het verschil maken na het wegvallen van Steven Bergwijn. Zij lijken opnieuw geflankeerd te worden door Carlos Forbs, met name doordat Van ’t Schip weinig andere smaken heeft op de vleugels. In de spits is dat anders. Achter Brobbey neemt naast Chuba Akpom ook Julian Rijkhoff voor het eerst op de bank plaats.

De wedstrijd tussen Ajax en Bodø/Glimt begint donderdag om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena. De return in Noorwegen is over een week.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Rensch; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs