Brobbey noemt Tadic beste teamgenoot bij Ajax

Brobbey onthult beste Ajax-teamgenoot: 'Echte leider, vaak met hem gesproken'

10 februari om 12:49

Voor Brian Brobbey is Dusan Tadic de beste ploeggenoot die hij heeft meegemaakt bij Ajax. De spits, die recent 22 werd, speelde onlangs zijn honderdste officiële duel in Amsterdamse dienst.

Om die reden blikt Brobbey met de clubkanalen van Ajax terug op zijn hoogtepunten bij de hoofdmacht. Hij wordt gevraagd wie de beste speler is met wie hij bij Ajax heeft samengespeeld. "Veel goede spelers, maar ik denk Dusan", zegt de aanvaller. "Een echte leider. Ik heb heel vaak met hem gesproken over hoe je moet lopen voor de goal. Dan liet hij bijvoorbeeld een video zien van zijn teamgenoot bij Servië. Die spits, Mitrovic."

Niet alleen Tadic bekommerde zich om Brobbey in diens eerste jaren bij de A-selectie. Ook Klaas-Jan Huntelaar was betrokken bij de ontwikkeling van de spits. "Huntelaar was mijn mentor toen ik mijn debuut had gemaakt", vertelt Brobbey. "We gingen altijd beelden kijken. Wat ik heb geleerd? Dat ik soms in buitenspelpositie moet staan bij voorzetten."

"Als je ziet dat een middenvelder de bal naar de linksbuiten gaat spelen, kan die de bal zo geven", legt Brobbey uit, die uitlegt dat een spits dan bij de voorzet voor de verdediger van de tegenstander staat, maar wel achter de bal blijft.

Benieuwd hoe data een rol speelt in Europese toptransfers? Check #DoneDeal!