Dest mist duel met FC Volendam

'PSV moet basisklant vanwege blessure missen tegen FC Volendam'

6 februari om 21:27

Sergiño Dest lijkt niet op tijd fit voor komende zondag, als PSV op bezoek gaat bij FC Volendam. Dat meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. De vleugelverdediger heeft lichte klachten overgehouden aan het duel met Ajax. 

De medische situatie van Dest is na het treffen in de Johan Cruijff ArenA nader onderzocht. Ernstig is het niet, luidt de eerste conclusie. Wel acht PSV het verstandig dat de aanvallend ingestelde verdediger in ieder geval één duel aan zich voorbij laat gaan. 

PSV-trainer Peter Bosz beschikt met Mauro Júnior en Patrick van Aanholt over twee spelers die het gemis van Dest kunnen opvangen. Aannemelijk is dat een van hen aan de aftrap verschijnt tegen Volendam. Mauro speelde tegen Ajax nog als middenvelder, terwijl Van Aanholt in Amsterdam binnen de lijnen werd gebracht als controlerende middenvelder. Hij eindigde het duel overigens wel weer als back. 

Het duel tussen Volendam en PSV begint komende zondag om 16.45 uur. De eerdere ontmoeting van dit seizoen eindigde in een 3-1 overwinning voor de Eindhovenaren.