Sneijder neemt het op voor Henderson bij Ajax

Sneijder op de bres: 'Wij moeten dit soort spelers meer waarderen in Nederland'

5 februari om 21:03

Wesley Sneijder springt op de bres voor Jordan Henderson. De Ajax-middenvelder, die zijn debuut maakte tegen PSV, wordt door critici verweten niet dominant genoeg te zijn geweest.

"Ik vraag me af wat mensen van tevoren dachten, wat Henderson bij Ajax komt doen", zucht Sneijder bij Veronica Offside. "Ik vind het zo jammer dat ik lees dat het niet 'de grote Henderson-show' was. Waar is dat op gebaseerd?" De recordinternational van Oranje wijst op de kwaliteiten van Henderson. "Hij is niet de speler met de beslissende passes. Hij passeert niet drie man op de middenlijn. Die jongen komt naar Ajax en brengt een hoop ervaring."

"Hij zorgt dat alles weer staat en heeft pas negentig minuten tegen PSV gespeeld", gaat Sneijder verder. "Wij moeten in Nederland dit soort spelers waarderen en respecteren. Die jongen komt, is een legend van Liverpool, een geweldige speler en gaat bij Ajax de lijnen uitzetten."

Sneijder heeft hoge verwachtingen van Hendo en baalt van de scepsis. Onder meer Valentijn Driessen was niet onder de indruk van de Engelsman. "Dat bedoel ik met mensen die nooit op het trainingsveld hebben gestaan", foetert Sneijder. "Iedereen bij Ajax kijkt tegen hem op. Hij gaat het uitzetten. Dat is toch fantastisch voor zo'n club?"