Van de Kerkhof lovend over Mauro Júnior bij PSV

Van de Kerkhof deelt compliment uit: 'Aanwinst voor het PSV-middenveld'

5 februari om 19:27

Willy van de Kerkhof heeft genoten van het optreden van Mauro Júnior tegen Ajax. De Braziliaan moest door blessures van Joey Veerman, Malik Tillman en Guus Til noodgedwongen op het middenveld starten.

Mauro is van origine een linkervleugelverdediger. "Veerman, Til en Tillman zijn spelers die belangrijk voor PSV zijn. Met name Veerman, je mist zijn dieptepass", zegt Van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. Toch vulde Mauro het goed in, meent de PSV-coryfee. "Ik moet Mauro Junior een compliment geven, hij speelde een heerlijke wedstrijd. Misschien is hij wel een aanwinst voor het middenveld van PSV."

Nadat PSV in januari al gelijkspeelde tegen FC Utrecht, liep de ploeg van Peter Bosz in Amsterdam voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen tegen puntenverlies aan. Tussendoor verloor PSV in de beker van Feyenoord. Van de Kerkhof is niet bang voor een 'mindere periode' van de Eindhovenaren. "Nee, daar geloof ik helemaal niet in. Dit elftal is zo sterk, daar heb ik geen twijfel over. Het team speelt daar te goed voor. Ik denk dat PSV ongeslagen blijft in de competitie."