Stewart rekent op grote PSV-transfer van Bakayoko

Stewart rekent op grote PSV-transfer: 'Echt geweldig wat hij op die leeftijd doet'

4 februari om 23:55

Earnest Stewart verwacht dat Johan Bakayoko volgend seizoen geen speler van PSV meer is. De technisch directeur van de Eindhovenaren vindt dat de Belgische aanvaller het 'geweldig' doet, maar wil nog geen prijskaartje om zijn nek hangen. Ook vertelt Stewart dat hij Joey Veerman graag wil behouden voor PSV.

Aan het begin van de uitzending van Studio Voetbal krijgt Stewart de stelling voorgeschoteld dat Bakayoko volgend seizoen nog speler is van PSV. De directeur antwoordt met een 'nee'. Later mag hij tekst en uitleg geven. "Wat hij op zo'n leeftijd doet, is echt geweldig."

"Er zijn nog steeds ontwikkelingspunten in zijn spel, maar dit is een jonge jongen die in de eerste seizoenshelft gewoon dertig topwedstrijden weg heeft gestouwd in zijn eentje: Champions League, competitie, beker en dan nog eens het nationale elftal. Ik vind het bijzonder knap", zegt Stewart, die niet wil zeggen op welke transfersom hij hoopt bij een verkoop. "Daar gaan we eens rustig over nadenken."

Daarna krijgt Stewart ook vragen over Veerman. PSV wil verlengen met de middenvelder, die op zijn beurt openstaat voor een stap richting het buitenland. "We zitten in Nederland, een opleidingsland. We moeten sowieso rekening houden met dit soort dingen. Dat is één, maar wij willen Joey nog heel graag behouden."