John van 't Schip over toekomst bij Ajax

Van 't Schip ontwijkt prangende vraag: 'Wil ik nog steeds niet over praten'

4 februari om 12:35
Laatste update: 4 februari om 12:53

John van 't Schip wil niet dieper ingaan over vragen omtrent zijn toekomst als trainer van Ajax. De zestigjarige oefenmeester kreeg na het 1-1 gelijkspel tegen PSV de vraag of hij simpelweg niet 'gewoon' de meest logische kandidaat is om ook na dit seizoen nog voor de groep te staan in Amsterdam. 

Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, merkt na afloop op de persconferentie op dat Van 't Schip tot dusver nog geen uitlatingen heeft gedaan over zijn toekomst als Ajax-trainer. "Daar wil ik nog steeds niet over praten", antwoordt de opvolger van Maurice Steijn. 

Het Parool wist kort na de aanstelling van Van 't Schip te melden dat de Amsterdammers voor volgend seizoen mikken op een 'jonger en vooruitstrevender type', waarmee destijds de vergelijking werd gemaakt met Roberto De Zerbi, manager van Brighton.

Waar Ajax in november nog onderaan de ranglijst bungelde, is plek drie nu serieus in zicht. "Ik blijf zeggen dat we moeten jagen, naar boven moeten kijken, en dat het een competitie is waarin van alles kan gebeuren", vertelt Van 't Schip. "Wij moeten blijven doorgaan met waarmee we bezig zijn. Als je ziet waar we vandaan komen, maken we goede stappen. Die willen we blijven maken."