Brobbey tegen Taylor: 'Wat doe je allemaal?'

Brobbey: "Ik zei net nog tegen hem: wat doe je allemaal?"

3 februari om 22:21
Laatste update: 4 februari om 00:55

Brian Brobbey kan leven met een gelijkspel in de topper tegen PSV, maar vindt dat er nog wel meer in had gezeten voor Ajax. De spits sprak onder meer Kenneth Taylor aan vanwege een gemiste kans.

"Het was een lastig potje, waarin beide teams het best wel goed deden. Zij hadden kansen, wij hadden kansen", begint Brobbey bij ESPN. Hij vertolkte een hoofdrol bij de Amsterdamse treffer. "Het was een heel mooie bal van Berghuis met zijn buitenkant. Ik tikte hem nog te ver voor mij uit, maar daarna zag ik Berghuis vrijlopen en hij maakte het mooi af."

Daardoor was Brobbey nu al twaalf wedstrijden op rij betrokken bij een doelpunt of een assist. "Een mooi record voor mij. Ik denk dat ik altijd goed betrokken ben en dat wil ik blijven doen." De sterke spits is tevreden met zijn huidige vorm. "Ja, zeker weten. Ik mag niet klagen. Als het goed gaat is het zeker leuk, daarom heb ik niets te klagen."

Brobbey liet nog wel een goede kans op de 2-1 onbenut. Hij brak door, maar schoot voorlangs. "Ik moest hem eigenlijk beter meenemen. Balen. En ik kreeg de bal te veel onder mij." Ook Taylor was tien minuten voor tijd héél dichtbij. Hij mikte over, tot ongeloof van zijn maatje. "Ik zei net nog tegen hem: wat doe je allemaal daar? Hij schoot die bal zo over. Ik moet ze erin schieten, maar Taylor moet dat ook", stelt Brobbey.

Of hij uiteindelijk kan leven met 1-1? "Ik vond eerlijk gezegd dat we moesten winnen, met al die kansen die we hebben gehad", aldus Brobbey, die door Hans Kraay wordt gevraagd of hij nog een boodschap heeft voor Ronald Koeman, die zondag aanschuift bij Goedemorgen Eredivisie. "Wat moet ik zeggen tegen hem? Ik heb niets te zeggen."