ESPN-analisten wijzen Sutalo als schuldige aan na goal PSV

ESPN-analisten wijzen Ajax-dissonant aan: 'Gewoon niet zo goed als verwacht'

3 februari om 21:10

PSV komt niet overtuigend voor de dag tegen Ajax, zo conluderen de analisten van ESPN. Daarnaast krijgt Josip Sutalo kritiek te verwerken, terwijl er ook geoordeeld wordt over de eerste 45 minuten van Jordan Henderson in het shirt van Ajax.

Bij rust staat het 1-1 in de Johan Cruijff Arena, door goals van Steven Berghuis en Luuk de Jong. "Ik vond dat Ajax aanvallend beter was dan PSV", oordeelt Perez in de studio van ESPN. "Alleen PSV was vaster aan de bal. Ik vind ze alleen wat statisch spelen. Ze probeerden heel systematisch aan te vallen. Ik vind ze niet heel sterk en dat het verschil gigantisch is. Luuk de Jong krijgt heel weinig kansen, maar hij maakt wel de goal. Brobbey is heel actief, scherp en gevaarlijk."

Marciano Vink zoomt in op de rol van Sutalo bij de gelijkmaker. "Je kunt je wel afvragen wat Sutalo dacht. Hij wil kort zitten, maar het is niet het moment om er voor te komen, 25 meter voor je doel. Als die bal er overheen komt, ben je weg. Als hij blijft, is er niets aan de hand." Perez is daarna hard voor de Kroaat. "Hij is gewoon niet zo goed als verwacht. Dit zal vaker voorkomen. Hij is sinds de zomer al niet overtuigend geweest. Dat is gewoon de zwakte van Ajax op dit moment. Dat balverlies zoals bij Ajax, dat heeft PSV niet."

Oud-voetballer Tommie van der Leegte, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van PSV, velt ook een oordeel over het debuut van Henderson. "Hij begon een beetje twijfelachtig. Hij heeft één goede bal gegeven. Voor de rest houdt hij alles bij elkaar en speelt hij af en toe naar de goede kleur. Maar hij valt niet zo heel erg op, dat ik zeg: verdorie Henderson speelt mee, je ziet het meteen lopen en hij verdeelt alles."