Bosz op zijn hoede tegen Ajax: "Dat is een jongen met hele specifieke kwaliteiten"

Bosz verdedigt 'goede speler' PSV, voor treffen met Ajax: 'Onderschat hem niet'

3 februari om 19:51

André Ramalho en Olivier Boscagli moeten Brian Brobbey nu meer weerstand gaan geven dan een paar maanden geleden, vindt Peter Bosz. De coach van PSV is op zijn hoede voor de spits van Ajax, terwijl hij ook stelt dat Mauro Júnior niet onderschat moet worden.

PSV moet het zonder zes afwezigen doen in Amsterdam: Ricardo Pepi, Joey Veerman, Armel Bella-Kotchap, Guus Til, Malik Tillman en Noa Lang zijn allemaal niet van de partij. "Bijna alle jongens die er niet bij zijn, moeten deze wedstrijd echt op een dag missen", zegt Bosz voorafgaand aan de wedstrijd bij ESPN. "Deze wedstrijd komt nét iets te vroeg voor ze. Was het wat verder in de week geweest, dan kon het. Alleen Noa is er langer uit. Het heeft niets met griep te maken. Bij een griepje had ik gezegd: kom spelen."

Bosz posteert Mauro Júnior daardoor noodgedwongen op het middenveld. "Het is duidelijk dat een aantal jongens er niet bij is, maar onderschat Mauro ook niet", is de PSV-coach duidelijk. "Dat is een goede speler. Ik vind hem met en zonder bal goed. Hij is Braziliaans, die kunnen over het algemeen goed voetballen. Maar hij is ook een jongen met een geweldige wedstrijdinstelling. Dat zal ons vandaag helpen."

Daarnaast wordt Bosz nog gevraagd naar Brobbey. "Dat is een jongen met hele specifieke kwaliteiten. Dat hebben we gezien in de eerste wedstrijd en daar moeten we van leren. We spelen nu weer met dezelfde twee centrale verdedigers als in de eerste wedstrijd tegen Ajax. Ze moeten het nu beter gaan doen dan in Eindhoven. Er komt een moment in de zestien waarop je heel kort moet zitten, omdat hij dan niet mag schieten. Maar voor de rest moet je ervoor zorgen dat hij niet tegen je aan kan staan. Je moet het ook samen doen: één ervoor, één erachter."