Britse pers deelt torenhoge cijfers uit aan Van de Ven

Britse pers geeft torenhoge cijfers aan Van de Ven: 'Hij was ondoordringbaar'

3 februari om 16:16
Laatste update: 3 februari om 17:34

Tottenham Hotspur liet zaterdag twee dure punten liggen op bezoek bij Everton, maar dat lag niet aan Micky van de Ven. De Nederlander was werkelijk overal te vinden in de verdediging van de Spurs en wordt door de Britse pers bewierookt. 

The Mirror wijdt een volledige alinea aan Van de Ven, die sinds zijn terugkeer in januari niet te missen blijkt bij de Londenaren. 'Van de Ven heeft wielen', kopt het medium. 'Hij begon het seizoen al briljant, maar raakte in november geblesseerd. In januari keerde hij terug en het is nu al duidelijk hoe belangrijk hij is voor de ploeg. Manager Ange Postecoglou speelt met een hoge lijn en de snelheid van Van de Ven is van levensbelang. Een van de snelste centrumverdedigers in de Premier League.'

Het lokale Football.London geeft Van de Ven maar liefst een 9 voor zijn optreden. Richarlison, die twee keer tegen zijn oude ploeg scoorde, kreeg een 8. 'Zijn snelheid werd meermaals gebruikt om dieptepasses te onderscheppen. Een directe uitdager van Richarlison voor de titel 'Man van de wedstrijd'. 

90Min vindt de wedstrijd van Van de Ven een 8 waard.  'Liet vaak zien hoe snel hij kan zijn om een bal te veroveren na een dieptepass. Hij was simpelweg ondoordringbaar', luidt het besluit. De 22-jarige Van de Ven kwam de afgelopen zomer over van VfL Wolfsburg. De verdediger arriveerde voor een bedrag van 40 miljoen euro bij Tottenham Hotspur.