Henderson krijgt goedkeuring uit Liverpool: 'Ajax een sensationele club'

Henderson krijgt goedkeuring uit Liverpool: 'Ajax een sensationele club'

19 januari om 18:01
Laatste update: 20 januari om 07:03

Jürgen Klopp is blij dat Jordan Henderson speler van Ajax is. De manager van Liverpool had de 33-jarige middenvelder, die na een halfjaar vertrok uit Saudi-Arabië, acht jaar onder zijn hoede.

Henderson werd donderdag gepresenteerd door Ajax. "Ik ben blij voor hem. Hij is blij en dat is het belangrijkst voor mij", zegt Klopp op de persconferentie van vrijdag in aanloop naar het duel met AFC Bournemouth. "Mensen waren heel kritisch op hem, maar ik snap niet waarom mensen altijd een oordeel moeten hebben", doelt Klopp op de overgang van Hendo naar Al Ettifaq.

"Ik heb met hem gesproken. Op voetballend vlak was 99 procent in orde, zei hij", vervolgt Klopp. "Hij dacht alleen dat het beter voor hem en zijn familie was om terug te keren in Europa. Nu is hij hier en heeft hij in Ajax een sensationele club gevonden", is de Duitser lyrisch. "Ajax speelt altijd goed voetbal en combineert echt talent met routiniers. Hendo is een van die ervaren spelers."

Klopp is ervan overtuigd dat Henderson zich thuis zal voelen in Amsterdam. "Zijn familie zal zich geweldig voelen, want de stad is outstanding."