Henderson geeft interview na Ajax-transfer

Henderson reageert op Ajax-transfer: 'Wilde deze stap koste wat kost laten lukken'

18 januari om 23:05
Laatste update: 18 januari om 23:08

Jordan Henderson heeft in een interview voor het eerst gesproken over zijn transfer naar Ajax. De Engelsman is maar wat blij dat hij na een aantal gekke dagen zijn overstap heeft kunnen afronden. Voor Henderson zijn de doelen glashelder: presteren op het veld en de jonge spelers begeleiden. Maar het hoofddoel is zonder twijfel Ajax weer naar de top brengen.

"Het zijn wervelende en gekke dagen geweest, maar ik ben zo blij om hier te zijn", vertelt Henderson over de laatste week. "Een nieuw hoofdstuk en een nieuw avontuur in mijn leven en carrière. Ik heb zo veel zin om aan te sluiten en me hier te laten zien. Ajax spreekt als club voor zichzelf, hier hebben zo veel grote spelers gespeeld. Toen ik wist dat daar spelen een mogelijkheid voor mij was, wilde ik dat koste wat kost voor elkaar krijgen. Ik ben zo blij dat het is gelukt."

Henderson heeft ook al gesproken over zijn doelen bij Ajax. "Ik heb met een aantal mensen hier gesproken over het project van de club. Vooral waarom ze wilden dat ik kwam en wat er van mij verwacht wordt. Waar ik als ervaren speler het team mee kan helpen. Er zijn heel veel jonge spelers in de selectie die heel getalenteerd zijn. Ze wilden iemand met meer ervaring die die jongens binnen en buiten het veld meer kon begeleiden. Hopelijk kan ik dat doen."

Maar het begeleiden is niet het belangrijkste voor Henderson. De Engelsman wil ook zijn beste zelf laten zien. "Toch wil ik ook nog steeds op het hoogste niveau presteren op het veld. Dat is het belangrijkste. Ik moet presteren om het team te helpen weer succesvol te worden. Het is een lastig jaar geweest voor Ajax, zowel binnen als buiten het veld. Dat was de afgelopen zes maanden ook voor mij het geval. Dus hopelijk kunnen we elkaar gaan helpen."

Leiderschap
Henderson wordt door veel spelers geprezen om zijn leiderschap, maar dat ziet de Engelsman zelf anders. "Ik zie mezelf niet als een grote leider om eerlijk te zijn. Ik probeer gewoon te doen wat goed voelt. Ik probeer mijn leven te leven en dat wijd ik volledig aan het voetbal. Ik heb altijd geprobeerd om de mensen om me heen te helpen en gelukkig heb ik altijd fantastische mensen om mij heen gehad die me steunen. Ik weet zeker dat dit ook het geval zal zijn bij deze club."