Henderson reageert op vertrek bij Al-Ettifaq

Henderson reageert voor het eerst op zijn transfervrije vertrek bij Al Ettifaq

18 januari om 21:26

Vlak voordat Ajax de komst van Henderson officieel maakte, liet Al Ettifaq al een statement los over de contractontbinding van de Engelsman. Henderson heeft via X direct gereageerd op zijn vertrek uit Saudi-Arabië. De Engelsman geeft tekst en uitleg bij zijn keuze om de deur na een half jaar achter zich dicht te trekken.

"Ik vind het vervelend om te moeten vertellen dat ik per direct vertrek bij Al Ettifaq", begint Henderson zijn statement via X. "Dit was geen makkelijk besluit, maar wel een waarvan ik voel dat deze het beste is voor mij en mijn familie. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de club en de fans te bedanken voor alles wat ze hebben gedaan in de tijd dat ik bij Al Ettifaq speelde."

Henderson kwam afgelopen zomer over van Liverpool en tekende een meerjarig contract in Saudi-Arabië. Daarvan zit hij dus slechts een half jaar uit. Toch kan hij de club en de fans dus niets kwalijk nemen. "Ik heb de liefde gevoeld vanaf de eerste dag dat ik hier kwam. Ik blijft de club zeker volgen en ik hoop dat er successen gaan komen. Veel geluk voor in de toekomst." Met het vertrek van Henderson verliest Georginio Wijnaldum zijn maatje bij Al Ettifaq.

Via een persbericht heeft ook Al Ettifaq gereageerd op de situatie. "We zijn blij dat we snel hebben kunnen handelen, zodat we onze eigen belangen en die van de speler hebben kunnen waarborgen. Dit is allemaal het beste. Nadat de financiële voorwaarden over de contractontbinding besproken waren, kan de club nu gebruik maken van de transferperiode om op zoek te gaan naar een vervanger."