Driessen onthult salaris van Henderson bij Ajax

Driessen verklapt salaris Henderson bij Ajax, Derksen snapt niets van transfer

18 januari om 22:28

Valentijn Driessen heeft in Vandaag Inside een boekje opengedaan over het salaris van Jordan Henderson. Donderdag werd officieel bekend dat de Engelsman voor 2,5 jaar bij Ajax heeft getekend en volgens Driessen is het salaris dat hij krijgt in Amsterdam ook niet mals.

"Ze hebben wel een rekening van vijftig miljoen euro genomen, want al dat geld heeft de club niet liggen", vertelt Driessen over de financiële kant van de komst van Henderson. "Ze krijgen alleen heel veel geld over eerdere transfers, maar die worden afgetikt over vier tot vijf jaar. Telkens komt daar wel iets van binnen. Henderson krijgt bij Ajax 4,5 miljoen euro salaris per jaar en 1,5 miljoen euro aan tekengeld. Hij zit er 2,5 jaar dus dat is makkelijk uitrekenen."

Driessen vertelt ook dat het voor Henderson voordelig was om naar Nederland te verhuizen. "Als je naar Engeland gaat moet je veel meer belasting betalen. In Nederland zijn ze daar veel makkelijker in. Hier kan hij ook in het spelersfonds en hoeft hij maar dertig procent af te dragen. We hoeven geen medelijden met hem te hebben, want hij pakt zo vijftien miljoen euro."

Ook tafelgenoot Johan Derksen wordt gevraagd naar zijn mening over de transfer van Henderson en die is zoals altijd ongezouten. "Het is ook een vlag op een modderschuit natuurlijk. Een goede speler die heel duur is, maakt dit elftal geen beter elftal. Het is in ieder geval geen speler zoals Dusan Tadic die echt de regisseur was. Bij PSV zou hij echt goed passen. Ik vind het een zinloze investering. Ajax heeft niet een goede middenvelder en niet een goede verdediger. Van hem worden de Amsterdammers niet beter. Hij kan slechte spelers niet beter maken."