Vink kiest Twente als moment van de week

Vink kiest Twente als moment van de week: 'Echt niet normaal'

15 januari om 15:49

Het optreden van FC Twente in de Eredivisie-topper tegen AZ is 'het moment van de week' voor Marciano Vink. De ESPN-analist steekt de loftrompet over de ploeg van coach Joseph Oosting, die een verdiende 2-1 zege boekte.

"Het is niet zozeer een moment, maar de hele wedstrijd van FC Twente", steekt Vink van wal bij ESPN. "Twente was weer ouderwets zichzelf in de Grolsch Veste. Het is echt niet normaal wat een energie die ploeg in een wedstrijd kan leggen, vooral thuis. Ze weten door heel goed drukzetten fouten af te dwingen bij AZ achterin. Zelfs als AZ vroeg op voorsprong komt laat Twente zich niet gek maken en spelen ze hun eigen spel, ze zaten er bovenop en daar had AZ geen antwoord op."

Vink ziet matchwinner Manfred Ugalde als de uitblinker van de Tukkers. "Hij is volgens mij 1 meter 70, maar gaat volle bak de strijd aan met Bruno Martins Indi en scoort twee knappe goals. Daarin zie je de gretigheid van FC Twente terug. Die gretigheid geeft aan dat Twente heel goed om kan gaan met de druk van topwedstrijden, daar is deze wedstrijd ook weer een voorbeeld van. Ze hebben thuis alleen van PSV verloren en dat kwam door een vroege rode kaart."

Door de zege staat FC Twente steviger op de derde plaats. De voorsprong op AZ is vier punten.