Joseph Oosting over hoe goed FC Twente echt is

Oosting stelt voorwaarde voor succesvol Twente-seizoen: 'Ja, dan wordt het mooi'

14 januari om 16:08

Joseph Oosting schat 'zijn' FC Twente erg hoog in, mits de Tukkers erin slagen om de selectie deze winter intact te houden. Twente won zaterdagavond in eigen huis van concurrent AZ en liet blij vlagen uitstekend voetbal zien. 

"Ik ben helemaal niet van het chauvinisme of de overdreven euforie", aldus Oosting, opgetekend door het lokale Tubantia. "Ik vind dat je als trainer altijd in het midden moet blijven na winst of verlies. Maar ik ben wel heel benieuwd. Als wij het geloof hebben, de minpuntjes van de eerste seizoenshelft wegpoetsen en alle kikkers in de kruiwagen weten te houden… ja, dan wordt het mooi", antwoordt hij op de vraag hoe goed Twente nou eigenlijk écht is. 

Spreken over eindigen op de derde plek vindt Oosting nog wel lastig en wat voorbarig. "Het is altijd spannend hoe je er na een winterstop voorstaat, maar dit was genieten. We waren in alles heer en meester", vervolgt de oud-trainer van RKC Waalwijk.

Tegen AZ moest Oosting noodgedwongen Michal Sadílek vervanger. Carel Eiting kreeg de kans, en maakte veel indruk. "Het liefst stel ik ze allemaal op", zegt Oosting daarover. "En dat geldt voor meerdere posities." Over drie dagen staat de Tukkers een nieuwe grote uitdaging te wachten. Dan is PSV de tegenstander in de KNVB Beker.