Ajax heeft 'goede hoop' op terugkeer Julian Rijkhoff

'Ajax verwacht terugkeer van verloren zoon snel te kunnen realiseren'

12 januari om 20:20
Laatste update: 12 januari om 20:27

Binnen Ajax wordt verwacht dat Julian Rijkhoff op korte termijn terugkeert naar Amsterdam. Dat meldt Ajax Showtime vrijdagavond. Ongeveer een maand terug kwam naar buiten dat Ajax interesse zou hebben in een hereniging met de achttienjarige spits. 

Rijkhoff speelde van 2012 tot 2021 al in de jeugopleiding van Ajax, waarna hij voor Duitsland koos. De aanvaller kon het in Amsterdam immers niet eens worden over een langer verblijf. Bij Borussia Dortmund werd hij twee seizoenen achter elkaar topscorer van het O19-elftal. Ook in de UEFA Youth League gooide hij hoge ogen met veel goals. 

Rijkhoff heeft bij Dortmund nog een contract tot medio 2026, waardoor Ajax een transfersom voor hem moet gaan betalen. Hoe hoog die uit gaat vallen, is niet duidelijk. Wat volgens Ajax Showtime wel duidelijk is, is dat de Amsterdammers 'goede hoop' koesteren dat alles rondkomt. 

Kelvin de Lang, die tijdelijk de technische honneurs waarneemt in de Johan Cruijff ArenA, liet zich onlangs in gesprek met het Algemeen Dagblad al kort uit over een mogelijke terugkeer van Rijkhoff. "Julian is één van de opties, ook omdat we hem kennen en omdat hij bij Borussia Dortmund niet veel aan bod komt", zei hij daar toen over. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!