'Vlak voordat Ajax-doek viel voor Hendriks, maakte hij nog bloedbonje met Beuker'

Meer details over 'bloedbonje' bij Ajax: 'Dat is zo uit de hand gelopen...'

12 januari om 18:57
Laatste update: 12 januari om 19:51

Mike Verweij heeft meer informatie gegeven over de clash tussen Marijn Beuker en Maurits Hendriks bij Ajax. Volgens de Ajax-watcher is de boel 'uit de hand gelopen'.

Deze week werd duidelijk dat Hendriks per 1 maart vertrekt bij Ajax. De Chief Sports Officer lag al een tijdje onder vuur in Amsterdam. Eerder schreef Valentijn Driessen al over de aanvaring tussen Beuker en Hendriks, nu komt Verweij met meer details in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Michael van Praag zei op de BAVA (Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders, red.) dat hij nog niets wilde doen, zolang dat rapport over Mislintat nog niet openbaar was gemaakt. Daar leek Maurits Hendriks nog even mee weg te komen, totdat Marijn Beuker als nieuwe directeur voetbal aantrad."

"Die kreeg onmiddellijk bloedbonje met Hendriks", zegt Verweij. "Hendriks kwam Beuker even vertellen dat hij aan hem moest rapporteren. Beuker zei: dat ben ik helemaal niet van plan, dat doe ik bij algemeen directeur Jan van Halst. Dat is zo uit de hand gelopen... Toen kregen we al een belletje dat er woensdagochtend een spoedoverleg zou zijn tussen de rvc en Hendriks. Niet veel later viel het doek voor hem. Ook toen hij al zwaar onder vuur lag, denderde hij gewoon door in die organisatie. Die man had echt geen enkel benul van hoe slecht hij erop stond."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!