Meer Henderson-informatie: 'Ajax wil hem voor anderhalf jaar huren, als dat kan'

Ajax zet in op huurtransfer van Henderson: 'Best een kans dat het gaat gebeuren'

12 januari om 19:52

De kans is aanwezig dat Ajax Jordan Henderson voor anderhalf jaar gaat huren van Al Ettifaq. Volgens Mike Verweij gaat de voorkeur van de Amsterdammers daar naar uit.

Het is bekend dat Ajax serieus werk maakt van de komst van Henderson, die ongelukkig is in Saudi-Arabië. In de voetbalpodcast van De Telegraaf geeft Verweij meer informatie. "Ik denk dat er best een kans is dat het gaat gebeuren. Er is inmiddels een Nederlandse zaakwaarnemer, Nathan van Kooperen, die zich met die deal bemoeit."

"Bij Ajax zijn ze nu bezig met zijn club in Saudi-Arabië (Al Ettifaq, red.) om te kijken of er een mogelijkheid is", gaat Verweij verder. "Ajax wil hem anderhalf jaar huren, als die mogelijkheid zich voordoet. Er zijn clubs in Duitsland die hem ook willen hebben."

Verweij ziet het voor Ajax ook als een voordeel dat Henderson in Engeland tax resident is. Daardoor zou de middenvelder veel belasting moeten betalen over het geld dat hij in Saudi-Arabië verdiende, als hij terugkeert naar Engeland. Alles daarover lees je hier.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!