Sosa overwoog Ajax-vertrek na Mislintat-zaak

Sosa overwoog vertrek bij Ajax na ontslag Mislintat: "Het was een flinke rotzooi"

6 januari om 09:36
Laatste update: 6 januari om 09:48

Borna Sosa had het lastig in Amsterdam na het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat en overwoog zelfs om te vertrekken bij Ajax. De Kroatische back raakte betrokken bij een onderzoek naar de Duitser en voelde zich daarna buitengesloten. 

Sosa laat in een uitgebreid interview met de NOS weten dat hij zich niet op zijn plek voelde in Amsterdam na het vertrek van Mislintat. De Duitser kwam in september van vorig jaar onder druk te staan omdat hij mogelijk belangenverstrengeling had gepleegd met de overstap van Sosa. "Mensen veroordelen hem (Mislintat, red.) over dingen waarvan ik weet dat ze niet waar zijn", stelt Sosa. "Het was moeilijk om te zien dat hij overal de schuld van kreeg."

Uiteindelijk vertrok Mislintat na aanhoudende kritiek op onder meer het transferbeleid. "Dat vond ik jammer, maar het is wat het is. Toen ik hier kwam, speelde ik alles. Toen vertrok Mislintat en speelde ik ineens niet meer. Dat waren vijf of zes wedstrijden zonder invalbeurten. Ik dacht dat mensen de geruchten misschien geloofden of dat de timing toevallig was. Zodra Mislintat weg was, stond ik niet meer op het veld. Het was een flinke rotzooi."

De Kroaat overwoog door de grimmige situatie zelfs aan te sturen op een vertrek. "Toen ik niet speelde, dacht ik dat ze misschien niet meer op mij rekenden. Of dat ze me niet wilden. Dat zorgde voor veel vraagtekens, maar dat is normaal. Op dat moment had ik geen idee hoe de club in elkaar zat. Daarna liet men intern weten dat er vertrouwen in mij was."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!