Steijn vertelt: 'Mislintat was woedend, het contact werd steeds minder'

Steijn: 'Tot ergernis van de Nederlanders zette Mislintat aankopen tegen mij op'

30 december 2023 om 08:18
Laatste update: 30 december 2023 om 08:51

Maurice Steijn doet een boekje open over zijn verstandshouding met Sven Mislintat. De band tussen de oud-trainer en voormalig technisch directeur van Ajax verslechterde toen eerstgenoemde openlijk kritiek uitte over de aankopen.

Op 3 september, nadat Ajax met 0-0 gelijk had gespeeld tegen Fortuna Sittard, vertelde Steijn aan de pers dat behalve Josip Sutalo de aankopen niet zijn keuzes waren. "Die uitspraak was genuanceerder en niet om alles op het bordje van Mislintat te leggen. Of hem bewust voor de bus te gooien, zoals later werd gesuggereerd", stelt Steijn tegenover De Telegraaf.

Steijn erkent dat de actie 'niet handig' was. "De impact van die woorden heb ik onderschat. Mislintat was woedend. Volgens hem was hij z'n autoriteit, en ik in één klap de spelersgroep kwijt. Na de interlandperiode die volgde heb ik alle spelers gesproken en het juiste perspectief bij hen geschetst. Bij de meesten was mijn uitspraak volledig langs hen heengegaan."

Toch was het kwaad geschied. "Vanaf dat moment voelde ik dat Mislintat niet langer met me door wilde. Hoe? Het contact werd steeds minder", aldus Steijn. "Hij nam me openlijk kwalijk na de blessure van Rulli voor Jay Gorter boven Ramaj te hebben gekozen. Ook tot ergernis van de Nederlandse spelers was hij altijd met z'n aankopen bezig en leek hij ze tegen mij op te zetten. Achter mijn rug om besprak hij mijn functioneren met de assistent-trainers Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!