Steijn dacht al eerder stoppen bij Ajax: 'Staf wilde niet door met Berghuis'

Steijn besprak Ajax-exit met Van Nistelrooij: 'Toen gezegd: twijfel door te gaan'

30 december 2023 om 07:22
Laatste update: 30 december 2023 om 09:47

Maurice Steijn vertelt ruim twee maanden na zijn vertrek bij Ajax waarom hij de handdoek in de ring heeft gegooid. De vijftigjarige trainer erkent al eerder aan stoppen bij de Amsterdamse club te hebben gedacht.

Steijn botste met voormalig technisch directeur Sven Mislintat, toch kon hij het tij niet keren na het ontslag van de Duitser eind september. "De klik met de spelersgroep, vooral met de aankopen, was er niet. Ondanks alle persoonlijke gesprekken die ik met alle spelers heb gevoerd: bij Ajax, in hotels, zelfs tijdens vliegreizen. En altijd met een assistent erbij. Toch bleef het in wedstrijden fout gaan. Na de nederlaag tegen AZ, op 8 oktober, kwam voor mij de tweede keer een moment van twijfel.", zegt hij tegen De Telegraaf.

"Mensen in mijn directe omgeving, vertrouwelingen en mensen bij Ajax vertrouwden me in gesprekken toe dat ik wel de juiste man was voor de job", gaat hij verder. "In die periode had ik veel contact met Van Gaal. Hij sprak zijn vertrouwen in mij uit en gaf me het gevoel dat ik als trainer de juiste keuzes maakte."

De 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht was uiteindelijk de druppel voor Steijn. "Ik heb het thuis besproken. Daarna met anderen. Ik ben naar mijn zaakwaarnemer Rodger Linse gereden. Daar kwam Ruud van Nistelrooij ook heen. Met hem onderhoud ik veel contact. Hij had bij PSV een beetje in een vergelijkbare situatie gezeten. Voor mezelf heb ik toen gezegd: ik ga bij de directie aangeven dat ik twijfel om door te gaan bij Ajax."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!