Simons dankbaar voor tijd met Van Nistelrooij

Simons dankbaar: 'Hij is degene die me naar dit podium heeft gebracht'

26 december 2023 om 10:10

Xavi Simons steekt zijn waardering voor Ruud van Nistelrooij niet onder stoelen of banken. De twintigjarige middenvelder is zijn oud-trainer dankbaar voor de manier waarop hij zich heeft ontwikkeld. 

"Ik denk dat hij degene is die me op dit podium heeft gebracht. Daar ben ik hem dankbaar voor", vertelt Simons tegenover ESPN. "Maar ook voor hoe hij dagelijks met mij omging. Dat was heel speciaal. Hij wist wat mij kon irriteren en hoe hij mij beter kon maken."

Van Nistelrooij had een grote invloed op Simons in zijn tijd bij PSV. "Hij was iemand uit mijn omgeving die er elke dag was. Ik ben een jongen die naar zulke mensen luistert." De trainer kon Simons op een bepaalde manier prikkelen als hij bijvoorbeeld een kans had gemist. "Dan zei hij er wat van en dat irriteerde me, maar dat maakte me wel beter."

Simons luisterde naar eigen zeggen naar de dingen die de oud-spits van onder andere Manchester United en Real Madrid tegen hem zei. "Uiteindelijk was hij voor het doel wel een spelertje hoor. Dus hij wist wel wat hij zei. Ik ben hem dankbaar voor veel dingen", aldus Simons.