Berghuis-mispeer maakt de tongen los: 'Als je negatief kijkt, zeg je: arrogantie'

Enorme Berghuis-mispeer bij Ajax: 'Ik dacht juist dat hij goed wegkwam...'

17 december 2023 om 23:20
Laatste update: 18 december 2023 om 00:54

Pierre van Hooijdonk heeft gereageerd op de opmerkelijke misser van Steven Berghuis. De Ajax-aanvaller kon de bal tegen PEC Zwolle in een leeg doel werken, maar dat mislukte.

Ruim tien minuten voor tijd kreeg Berghuis de bal, op vijf meter van een leeg PEC-doel. Er was ook niemand om de aanvoerder van Ajax heen, maar toch verprutste hij de kans: de bal ging namelijk onder de voet van de linkspoot door. Direct daarna floot scheidsrechter Joey Kooij voor buitenspel, maar volgens Studio Voetbal-verslaggever Sjoerd van Ramshorst was dat niet terecht. Berghuis leek de bal namelijk van een PEC-speler te ontvangen. "Ik dacht juist dat hij goed wegkwam doordat het buitenspel was", begint Van Hooijdonk bij Studio Voetbal over het moment.

De voormalig Oranje-international moet even nadenken over de vraag waarom Berghuis de bal eerst aan wil nemen. "Ik zou het niet weten, waarom hij deze bal eerst aan wil nemen. Hij had wel genoeg tijd om de bal dood te maken. Hij stuiterde namelijk nog. Als je het negatief wil zien, dan zeg je: arrogantie. Als je het positief wil zien, dan zeg je dat Berghuis niet wilde dat die bal op een polletje zou komen en hij over zou schieten."