Bijzonder effectief Volendam verslaat Heerenveen

Bijzonder effectief Volendam pakt belangrijke zege bij Heerenveen

16 december 2023 om 22:57
Laatste update: 16 december 2023 om 23:11

FC Volendam heeft de degradatiestrijd in de Eredivisie nog wat spannender gemaakt. De Noord-Hollanders zorgden na zes competitieduels zonder zege voor een stunt op bezoek bij sc Heerenveen: 1-2.

Heerenveen zag vorige week tegen PSV een einde komen aan een zegereeks van drie duels. De ploeg van Kees van Wonderen wilde de draad in het eigen Abe Lenstra Stadion weer oppakken, maar Volendam hield in de openingsfase eenvoudig stand. Alleen Pelle van Amersfoort stichtte gevaar met een schot voorlangs.

De formatie van interim-trainer Michael Dingsdag beperkte zich, net als een week geleden bij Feyenoord, tot tegenhouden en loerde op de counter. Die strijdwijze leverde na 28 minuten succes op. Oliver Braude verkeek zich op een lange bal van George Cox, waardoor Bilal Ould-Chikh ervandoor ging en Andries Noppert verschalkte. Volendam toonde zich daarmee bijzonder effectief, met slechts één schot op doel en 23 procent balbezit voor rust.

In de tweede helft moest Heerenveen in de achtervolging, maar al snel viel de 0-2. Lequincio Zeefuik draaide Syb van Ottele dol en stuurde Andries Noppert de verkeerde kant op. Met invallers Patrik Walemark en Ion Nicolaescu probeerde Heerenveen zich terug te knokken. De Roemeen tekende kort na zijn entree voor de aansluitingstreffer, maar een echte stormloop bleef uit.

Volendam pakt zo drie waardevolle punten in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Dingsdag heeft nu elf punten, net zo veel als Vitesse en twee minder dan Almere City. Heerenveen staat negende met negentien punten.