Veerman speelt bij PSV op favoriete positie: 'Is me niet altijd in dank afgenomen'

Van Hooijdonk-complimenten bereiken PSV: 'Leuk, maar probeer er vanaf te blijven'

16 december 2023 om 16:55

Joey Veerman voelt zich als een vis in het water onder Peter Bosz bij PSV. De middenvelder mag van de coach op zijn favoriete positie spelen en dat doet hem goed. Ook vertelt Veerman dat hij zich niet te veel aan probeert te trekken van complimenten en kritiek.

Veerman is tot dusver bezig aan een sterk seizoen bij PSV. Dat lijkt ook te maken te hebben met de komst van Peter Bosz. "Ik heb vaker aangegeven dat ik het liefst als nummer 8 speel", stelt de Oranje-international in gesprek met de NOS. "Dat is me niet altijd in dank afgenomen, maar dat terzijde. De trainer zet me op die positie neer en geeft me een bepaalde mate aan vrijheid. Als je het zo mag noemen, zet de trainer me daar wel in zijn kracht."

Recent kreeg Veerman ook complimenten van Pierre van Hooijdonk. "Dat zijn natuurlijk wel leuke dingen", reageert de middenvelder. "Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het niet probeer te volgen, ook als het goed is. De ene week is het namelijk weer goed, terwijl je er de andere week helemaal niets van kunt. Als speler kan je daar niet heel veel mee. Natuurlijk is het leuk als mensen positief zijn, maar als ze negatief zijn, vind je dat dan weer niet leuk. Ik probeer daar een beetje vanaf te blijven, als ik eerlijk ben."