Jansma wil 'groot misverstand' rond Van Gaal rechtzetten

Felle Jansma wil 'groot misverstand' rond Van Gaal rechtzetten: 'Natuurlijk niet!'

14 december 2023 om 19:30

Kees Jansma vindt het tijd om een 'groot misverstand' rond Louis van Gaal recht te zetten. De voormalige bondscoach zal zich als commissaris van Ajax niet op dagelijkse basis bemoeien met trainer John van 't Schip, klinkt het.

Van 't Schip laat in de aanloop naar het cruciale Europa League-duel met AEK Athene weten dat het contact met Van Gaal 'niet intensief' is. "Ik heb in het begin een keer met Louis gesproken, maar hij staat op afstand. Als ik er echt behoefte aan heb, weet ik Louis te vinden", aldus de Ajax-trainer.

Wim Kieft zegt vervolgens in de studio van Veronica dat 'het contact er ook niet hoeft te zijn'. "John zal hebben gezegd dat hij het op zijn manier gaat doen." Daar slaat Jansma op aan. "Commissarissen hóren ook op afstand te blijven. Het grote misverstand rond Louis van Gaal is dat hij dom is, omdat hij af en toe van die gekke dingen doet. Maar hij ís natuurlijk helemaal niet dom!"

Presentator Hélène Hendriks merkt op dat Jansma 'een beetje fel' wordt. "Het is een buitengewoon succesvolle trainer met een heel gezond verstand", aldus de voormalige perschef van Oranje. "Hij realiseert zich heel goed dat hij zichzelf in de voet schiet als hij zich dagelijks met Van 't Schip gaat bemoeien. Dat gaat hij écht niet doen."