Tegenvaller: Ajax mist na Berghuis ook Bergwijn

Tegenvaller voor Ajax: na Berghuis mist ook Bergwijn cruciale clash met AEK

13 december 2023 om 14:10
Laatste update: 13 december 2023 om 14:33

Ajax moet het donderdag in de cruciale Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene zonder Steven Bergwijn stellen. De 26-jarige aanvoerder is niet fit genoeg, zo laat John van 't Schip weten op de persconferentie. Brian Brobbey lijkt wel speelklaar.

"Bergwijn ziet er niet goed uit. We gaan ervan uit dat hij het niet haalt", deelt de trainer de Ajax-domper mee. "Brobbey wel, of er moet iets heel raars gebeuren. Negentig minuten moeten we weer gaan managen, maar zoals het er nu naar uitziet is het geen probleem."

"Brobbey is heel fit en in vorm, maar hij heeft ook een aantal kleine klachtjes", vertelde Van 't Schip. "Daarom heeft hij het Nederlands elftal afgezegd. We moeten voorzichtig met hem omspringen." Zowel Bergwijn als Brobbey werd in het Eredivisie-duel met Sparta al uit voorzorg naar de kant gehaald.

De absentie van Bergwijn is een forse tegenvaller voor Ajax. Met Steven Berghuis is een andere steunpilaar geschorst. Hoe gaat Van 't Schip dat oplossen? "Dat zie je morgen. We moeten daar een oplossing voor vinden. Daar zijn we mee bezig."

Ajax moet winnen van AEK Athene om na de winter in de Conference League actief te zijn. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 21.00 uur.