Slechte generale voor Feyenoord-opponent Celtic

Feyenoord-opponent lijdt eerste competitienederlaag voor duel van 2,7 miljoen

10 december 2023 om 15:35

Celtic kende zondag een slechte generale voor het Champions League-treffen met Feyenoord. De Schotse kampioen liep in het laatste kwartier tegen een nederlaag aan, op bezoek bij Kilmarnock FC.

Celtic en Feyenoord staan woensdag tegenover elkaar in de Champions League op Celtic Park. Drie dagen voor dat duel moest Celtic in de competitie aantreden tegen Kilmarnock. De ploeg van Brendan Rodgers stevende af op een overwinning door een treffer van Matt O'Riley, maar in het laatste kwartier gaven de bezoekers de drie punten weg.

In de 75ste minuut maakte Nathaniel Phillips, die eerder nog werd genoemd bij PSV, een ongelukkig eigen doelpunt. Daardoor kwam Kilmarnock op gelijke hoogte. Vlak voor tijd maakte Matthew Kennedy ook nog de winnende treffer. Celtic liep daardoor tegen zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aan.

De ploeg van Rodgers moet zich, na deze tegenslag, nu richten op het duel met Feyenoord. De Schotten zijn al zeker van Europese uitschakeling, terwijl Feyenoord na de winter actief zal zijn in de Europa League. Toch staat er onder meer nog een overwinningspremie van 2,7 miljoen euro op het spel.