"Er hangt sfeer van conflict rondom Team Jonk"

"Er hangt altijd een sfeer van conflict rondom Team Jonk"

2 december 2023 om 07:56

Robert Maaskant vindt het opvallend dat Team Jonk weer met heibel vertrekt bij een club. Wim Jonk en zijn geestverwanten stappen op bij FC Volendam, omdat het bestuur onder leiding van Jan Smit werd ontslagen.

Technisch manager Jonk, trainer Matthias Kohler, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleidingen Ruben Jongkind houden de eer aan zichzelf bij FC Volendam. "Het is ze ook al bij Ajax gebeurd. Ze kunnen geen compromis sluiten bij Team Jonk", oordeelt Robert Maaskant over de crisis in het vissersdorp in de Voetbalkantine.

Maaskant is kritisch op Jonk. "Ik vind dat hij heel veel verstand van voetbal heeft en ik vind het fantastisch dat hij de Cruijff-school aanhoudt. Maar ik vind wel dat er een moment komt dat eigenwijs té eigenwijs is. Je bent wel een club aan het runnen, je moet ook je mensen meenemen", aldus de oud-trainer. "Er hangt altijd een sfeer van conflict rondom Team Jonk", vindt ook Milan van Dongen.

Maaskant plaatst vraagtekens bij het financiële beleid dat Team Jonk wilde varen in Volendam. "Je kan niet op transfers varen. Dat hebben meerdere clubs gedaan en die clubs bestaan nu niet meer", stelt hij. "Ik denk dat heel veel clubs een begroting maken wetende dat er een tekort is. PSV doet dat ook", reageert Kees Luijckx. "Zij moeten een paar transfers doen inderdaad, maar zij hebben een groot eigen vermogen", legt Van Dongen uit.

Het is bovendien de vraag of Volendam op korte termijn weer enkele transferklappers kan maken. "Ze hebben talenten in de selectie, maar ik denk dat er te weinig spelers in de selectie zitten waar de jonge jongens zich aan kunnen optrekken", aldus Luijckx. "Ze focussen zich alleen maar op Volendam", voegt Maaskant toe. "Ze kijken niet naar andere clubs. De spelers van Jong AZ zijn beter dan wat er nu bij Volendam rondloopt."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!