Kwakman en Snoei over trainerssituatie bij FC Volendam

'Vertrokken' Kohler nog wel voor de groep bij FC Volendam: 'Dat is heel gek'

1 december 2023 om 23:53

Het is erg 'gek' dat Matthias Kohler zaterdagavond nog voor de groep staat als trainer van FC Volendam, aldus ESPN-analisten Kees Kwakman en Mike Snoei, tevens Telstar-trainer. De afgelopen dagen voltrok zich een ware exodus bij de nummer zeventien van de Eredivisie.

Voorzitter Jan Smit vertrekt, evenals technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleidingen Ruben Jongkind. Ook Kohler vertrekt, maar hij zit zaterdag tegen PEC nog wel op de bank. "Moet die trainer dan nog wel blijven?", vraagt Snoei zich hardop af. "Als je daar nu al de brui aan geeft, wat is dan de motivatie richting die spelers? Ik zou lekker Michael Dinsdag (trainer Jong FC Volendam) voor de groep zetten."

"Dat is ook heel gek ja", vervolgt Volendammer Kwakman, die een rijk verleden heeft bij de club. "Alhoewel ik er niet aan twijfel dat hij er bij gaat staan van: het interesseert me niet. Maar voor die spelers moet dat ook heel erg gek zijn, toch?", aldus de verdediger annex middenvelder van weleer. 

Snoei vindt de situatie ook vreemd met het oog op de importantie van de wedstrijd tegen PEC. Volendam staat immers voorlaatste, met acht punten. PEC heeft er veertien en staat elfde. "Een cruciale wedstrijd, Kees, hè. Alsjeblieft zeg. Die zijn enorm aan elkaar gewaagd, let maar op morgen. En dan met dit scenario..."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!