John van 't Schip over Sutalo en duel met NEC

Ajax mogelijk zonder Sutalo tegen NEC, Van 't Schip complimenteus over vervanger

1 december 2023 om 14:50
Laatste update: 1 december 2023 om 14:54

Het is nog onzeker of Ajax komende zondag in de uitwedstrijd tegen NEC kan beschikken over Josip Sutalo. De centrumverdediger keerde geblesseerd terug van de interlandperiode met Kroatië, waardoor hij de laatste twee duels met Vitesse en Olympique Marseille aan zich voorbij moest laten gaan. 

"De komende dagen moeten uitwijzen of hij fit genoeg is", aldus John van 't Schip in een update op de website van Ajax. De trainer van de Amsterdammers koos tegen zowel Vitesse als Marseille voor Devyne Rensch als vervanger van Sutalo. Dat is hem goed bevallen. "Rensch liet tegen Marseille, net als tegen Vitesse, zien dat hij centraal achterin heel goed staat. Hij brengt samen met Hato (Jorrel, red.) voetbal in ons spel. Het is te hopen dat hij zichzelf daarin verder kan ontwikkelen en fit blijft."

Ajax verloor na negentig enerverende minuten met 4-3 van Marseille. Die nederlaag betekende einde verhaal in de Europa League. Wel hebben de Amsterdammers nog uitzicht op de Conference League. "Ik kijk terug op een elftal dat heel goed in de wedstrijd zat. We zijn meerdere keren van een achterstand teruggekomen, dus de weerbaarheid en vechtlust waren aanwezig", vervolgt Van 't Schip, die een groot compliment uitdeelde aan spits Brian Brobbey. "Brian hield de hele verdediging van Marseille bezig en maakte twee goede doelpunten. Hij heeft gewoon een goede wedstrijd gespeeld."

Onder Van 't Schip verzamelde Ajax tot dusver tien Eredivisie-punten. Daarmee steeg het naar de achtste plaats, maar de trainer wil meer. "We willen aansluiting vinden naar de top 4. We richten ons nu op de vijfde plek." Ajax speelt drie dagen na de uitwedstrijd tegen NEC het restant van het uitduel met RKC Waalwijk, waar het met nog vijf minuten (exclusief extra tijd) een 2-3 voorsprong gaat verdedigen. Voor de winterstop staan er voor Ajax verder nog wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en PEC Zwolle op het programma.