Brobbey nog niet bezig met Bosman

Ajax na afloop woest op arbiter: 'Hij gaf alles te makkelijk weg'

1 december 2023 om 11:23

Na de verloren wedstrijd tegen Marseille (4-3) liep Brian Brobbey woedend naar Simone Sozza, de scheidsrechter van dienst. Voor de camera van Veronica onthult de spits van Ajax wat hij tegen de arbiter zei. Ook ging hij in op spitsentrainer John Bosman. 

"Eigenlijk van alles wel. Ik was het zeker niet eens met zijn beslissingen. Hij gaf ook veel te makkelijk gele kaarten, vind ik." Dat Olympique Marseille twee penalties kreeg, kan onbegrip rekenen van Brobbey. "De eerste penalty heb ik niet teruggekeken, maar ik denk dat Hato gewoon voorbij hem liep, dus ja. De tweede heb ik ook niet teruggezien."

Waarom Brobbey dan zo gefrustreerd is? "Omdat hij alles makkelijk weggeeft, vind ik." De spits van Ajax houdt een slecht gevoel over aan de wedstrijd in Frankrijk. "Ik denk dat we de wedstrijd in onze handen hadden en dat we het ook eerder konden beslissen. Ik kreeg ook een bal van Anton (Gaaei, red.) waar ik net niet bij kon. Dat was heel jammer. Op het laatste moment geven we een onnodige penalty weg. Hier moeten we gewoon van leren.”

Brobbey is nog niet aan het werk met spitsentrainer Bosman. "Dat doe ik wanneer het tijd is. Eerlijk gezegd scoor ik bijna altijd, dus die kritiek... Tja. Ze mogen lekker praten joh." De concurrentiestrijd met Chuba Akpom maakt de spits scherper. "Tuurlijk, je gaat meer gefocust de wedstrijd in. Je weet dat hij een hele goede spits is, dat heeft hij weer laten zien."