RB Leipzig met Simons boekt ruime zege, Newcastle laat punten liggen op Molineux

RB Leipzig met Simons boekt monsterzege, Newcastle laat punten liggen op Molineux

28 oktober 2023 om 20:25

RB Leipzig hoefde zaterdagavond niet diep te gaan om 1. FC Köln te verslaan. Newcastle United moest dat in de Premier League wel om Wolverhampton Wanderers te verslaan. Daar slaagden The Magpies uiteindelijk niet in.

RB Leipzig - 1. FC Köln 6-0
Met het aanvalstrio Xavi Simons, Timo Werner en Loïs Openda trok Leipzig ten strijde tegen Köln. Al na een kwartier was de ban gebroken. De thuisploeg versierde een strafschop, die benut werd door Werner. Het tempo ging na het openingsdoelpunt iets liggen, tot minuut veertig. In de laatste vijf minuten voor de theepauze voegden Die Roten Bullen er drie goals bij.

De 2-0 kwam op naam van Openda, die na een slimme steekpass van Simons koelbloedig afrondde. David Raum, afgelopen week in de Champions League tegen Rode Ster Belgrado al scorend en uitgeroepen tot Man of the Match, gooide de wedstrijd al voor rust in het slot. In de blessuretijd van de eerste helft tekende Openda voor zijn tweede van de avond. Opnieuw ging daar goed voorbereidend werk van Simons aan vooraf.

In de tweede helft viel er weinig meer te genieten. Vlak voor tijd moest Köln met een man minder verder, waarna Benjamin Sesko voor de 5-0 zorgde en Christoph Baumgartner het slotakkoord voor zijn rekening nam. Door de zege klimt Leipzig naar de vierde plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt drie punten.

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United 2-2
Newcastle heeft punten gemorst op bezoek bij Wolverhampton. Zonder Sven Botman, die nog altijd geblesseerd is, kwam de Champions League-deelnemer nog wel op voorsprong. Callum Wilson tekende na iets meer dan twintig minuten voor de openingstreffer en er leek geen vuiltje aan de lucht. Wolves deed voor rust wat terug, maar Newcastle reageerde weer razendsnel via diezelfde Wilson.

Een zege voor de bezoekers leek in de maak, tot Hwang Hee-chan twintig minuten voor tijd opnieuw gelijkmaakte. Daar kwam Newcastle niet meer van terug. De ploeg van manager Eddie Howe moet een pas op de plaats maken en staat na tien speelrondes op de zesde plaats in de Premier League.