Vermoedelijke opstellingen El Clásico: De Jong niet in basis Barça

'De Jong op de bank bij Barça, Real met Bellingham ondanks schrikmomentje'

28 oktober 2023 om 09:15

Spanje maakt zich op voor El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid. De Catalanen zien net op tijd de ziekenboeg leegstromen, al verwacht MARCA niet dat Frenkie de Jong, Robert Lewandowski en Pedri meteen aan de aftrap staan.

Het drietal verscheen vrijdag weer op de training van Barça, net als Jules Koundé en Raphinha. Xavi lijkt echter geen risico te nemen. MARCA vermoedt dat Oriol Romeu, Ilkay Gündogan en Gavi het middenveld vormen, terwijl Ferran Torres, João Felíx en Fermín López in de voorhoede staan.

Real Madrid had deze week ook een schrikmomentje. Jude Bellingham liet zich in de slotfase van het Champions League-duel met Braga vervangen vanwege spierproblemen. De Engelse ster, die wel scoorde tegen de Portugezen, lijkt echter op tijd hersteld.

De aartsrivalen treffen elkaar zaterdag vanaf 16.15 uur in het Estadí Olímpic Lluis Companys in Barcelona. Het verschil in La Liga bedraagt momenteel één punt in het voordeel van de Koninklijke.

De vermoedelijke opstellingen
FC Barcelona: Ter Stegen; Cancelo, Araujo, Christensen, Baldé; Oriol Romeu, Gavi, Gündogan; Ferran Torres, Joao Felix, Fermín López

Real Madrid: Kepa; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Tchouameni, Kroos, Valverde, Bellingham; Vinicius en Rodrygo