Koeman maakt voorselectie Oranje bekend: geen Frenkie, wel Schouten

Koeman maakt voorselectie Oranje bekend: geen Frenkie, wel Schouten

27 oktober 2023 om 13:02
Laatste update: 27 oktober 2023 om 13:07

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt voor de apotheose van de EK-kwalificatie. Onder meer Jerdy Schouten (PSV) en Calvin Stengs (Feyenoord) behoren tot de 26-koppige groep.

Schouten werd in de vorige interlandperiode nog over het hoofd gezien door Koeman, hoewel hij bij PSV snel is uitgegroeid tot steunpilaar. Zijn teamgenoot Joey Veerman kreeg wel een uitnodiging en maakt ook nu weer deel uit van de voorlopige selectie. Ook Stengs, die tot dusver zeven interlands speelde, mag voor het eerst sinds zijn periode bij AZ hopen op een oproep. Zowel Schouten als Stengs keerde deze zomer, met succes, terug in de Eredivisie.

Ook Justin Bijlow is direct weer in beeld bij Oranje. De doelman maakte onlangs zijn rentree bij Feyenoord na een polsbreuk. Hoewel Frenkie de Jong vrijdag weer zijn gezicht liet zien op de training van FC Barcelona, staat hij niet op de lijst. "We hebben ervoor gekozen alleen spelers op deze voorlopige lijst te zetten die honderd procent fit zijn. Het kan dus gebeuren dat we dan alsnog kunnen kiezen voor jongens die niet op deze lijst staan", benadrukt Koeman wel.

Steven Berghuis is een andere opvallende afwezige. Hij moest eerder deze maand verstek laten gaan vanwege een blessure, maar is inmiddels weer fit. Koeman heeft ook nog geen plek voor spelers als Ryan Gravenberch (Liverpool) en Quinten Timber (Feyenoord) ondanks hun goede vorm bij hun club.

Nederland speelt op 18 november thuis tegen Ierland. Drie dagen wordt de EK-kwalificatie afgesloten met een bezoek aan Gibraltar. Op 10 november maakt Koeman de definitieve selectie voor die duels bekend.

Keepers: Justin Bijlow, Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen.
Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Micky van de Ven, Stefan de Vrij.
Middenvelders: Jerdy Schouten, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Xavi Simons, Calvin Stengs, Mats Wieffer, Joey Veerman.
Aanvallers: Steven Bergwijn, Wout Weghorst, Brian Brobbey, Donyell Malen.