Pijnlijke conclusie Brobbey over Ajax: 'Je ziet verschil in kwaliteit'

Brobbey over ontslag Steijn: 'Op basis van de resultaten wel terecht'

26 oktober 2023 om 23:21

Brian Brobbey legt zich schoorvoetend neer bij de nederlaag tegen Brighton. De spits van Ajax erkent dat de Premier League-club meer kwaliteit heeft.

"Ik denk dat het een heel lastige wedstrijd was", zegt Brobbey bij Veronica na de 2-0 nederlaag in Engeland. De Amsterdammers hadden weinig in te brengen tegen de Premier League-club. "We moeten ook realistisch blijven, Brighton is één van de best voetballende ploegen op dit moment. We hielden het lang vol, maar je ziet uiteindelijk het verschil in kwaliteit."

Brobbey denkt wel dat Ajax iets beter stond dan de voorbije weken. "We stonden wel goed compact, vind ik. Maar zoals ik zei, je ziet hun kwaliteit en ze spelen er goed onderuit." Onder interim-trainer Hedwiges Maduro probeerden de Amsterdammers het compact te houden. Dat had ook een keerzijde. "Ik denk dat we te ver terug zakten. Elke keer dat we de bal kregen, hadden we al drie of vier verdedigers om ons heen."

Brobbey werd ook nog gevraagd naar het ontslag van Maurice Steijn. Is dat terecht volgens de spits? "Op basis van resultaten wel. We hadden geen wedstrijd gewonnen, acht op rij." Of Maduro het beter doet, weet de spits niet. "Dat kun je nog niet zeggen."

Door de 2-0 nederlaag staat Ajax nu laatste in de groep.