Quinten Timber verklaart sterke ontwikkeling: de Breakfast Club

Quinten Timber noemt de Breakfast Club als verklaring voor sterke ontwikkeling

21 oktober 2023 om 08:56

Quinten Timber dankt zijn sterke ontwikkeling bij Feyenoord onder meer aan de 'Breakfast Club' in Rotterdam-Zuid. De 22-jarige middenvelder legt in gesprek met de NOS uit dat hij met een groep jongens - al voor het ontbijt - extra in de gym traint met het oog op zijn fysieke ontwikkeling.

"Ik doe best veel oefeningen voor mijn rug, mijn buikspieren en mijn voeten, waaraan ik blessures heb gehad. Je merkt wel dat je sterker wordt. En je hebt voor het ontbijt toch al die oefeningen gedaan die je normaal niet zou doen", zegt Timber. "Het is al een tijdje geleden begonnen. Ik ben er vorig seizoen ingestapt. Het is op eigen initiatief, maar als je mee wilt, moet je mee. Als je er een keer niet bent, krijg je straf."

"Als je andere jongens bezig ziet, dan wil je ook mee", vervolgt de oud-speler van Ajax en FC Utrecht. "En dan wil je de beste zijn. We trekken elkaar daarin mee. Je wordt beter en krijgt een band samen. Als je dat elke ochtend doet, word je steeds een procentje beter." 

Mede dankzij de Breakfast Club zet Timber stappen in zijn ontwikkeling. "Daar gaat het uiteindelijk ook om. Het is de bedoeling dat als je een jaar terugkijkt, je kan concluderen dat je stappen hebt gemaakt, als mens en als voetballer." Voorlopig zal hij extra vroeg blijven opstaan. "Ik heb veel meegemaakt. Blessures meegemaakt. Ik kan wel zeggen dat ik tevreden ben over mijn ontwikkeling, maar het kan altijd beter."

Timber groeide dit seizoen uit tot een vaste waarde bij Feyenoord, waar hij doorgaans een middenveld vormt met Mats Wieffer en Calvin Stengs. Zijn naam dook zelfs al op in de Engelse geruchtenmedia, die hem in verband brachten met topclubs uit de Premier League.