Vink geeft waarschuwingssein: 'Dít is hun kans, op het scherpst van de snede'

Vink geeft waarschuwingssein: 'Dít is hun kans, op het scherpst van de snede'

16 oktober 2023 om 15:28

Marciano Vink verwacht dat het Nederlands elftal een hele moeilijke wedstrijd wacht in Griekenland. De ESPN-analist haalt de wedstrijden van beide landen tegen Ierland aan.

Als Oranje maandagavond in Athene wint, is directe plaatsing voor het EK dichtbij. Vink verwacht dat Nederland flink aan de bak moet, ondanks een 3-0 zege op de Grieken in september. "Zo slecht zijn ze echt niet", zegt hij bij Voetbalpraat. "We hebben Nederland uit tegen Ierland gezien. Ze begonnen niet goed en de overwinning moest van diep komen. Griekenland won daar relatief eenvoudig, 0-2."

"Uit in Griekenland is echt niet makkelijk", vervolgt Vink. Ajax speelde onlangs in Athene tegen AEK. De Amsterdammers ondervonden destijds al de felheid en de passie van de Grieken. "Je speelt in een klein stadion, die Grieken gaan erbovenop zitten." Oranje en Griekenland strijden om plek twee in Groep B en dus directe plaatsing voor het EK. "Dit is voor hen dé kans om Nederland pootje te lichten. Het wordt een wedstrijd op het scherpst van de snede."