Van der Vaart bedenkt theorie: 'Krijg het gevoel dat blessure hem goed uitkomt'

Van der Vaart bedenkt theorie: 'Krijg het gevoel dat blessure hem goed uitkomt'

16 oktober 2023 om 10:10

Rafael van der Vaart plaatst vraagtekens bij de ernst van de blessure van Wout Weghorst. De Oranje-spits moest afgelopen vrijdag tegen Frankrijk (1-2) de strijd nog voor rust staken na een botsing met Antoine Griezmann.

Weghorst hervatte zondag de groepstraining van het Nederlands elftal en is fit genoeg om maandagavond te spelen tegen Griekenland. "Als je er geblesseerd uit gaat in de dertigste minuut en je hebt écht iets, dan is het in mijn ogen onmogelijk om zondag weer te trainen en maandag weer te spelen", stelt Van der Vaart bij Studio Voetbal op de NOS.

De 109-voudig Oranje-international krijgt de vraag of Weghorst zich heeft aangesteld. "Ik zou het niet weten, maar ik vind het heel gek", luidt het antwoord. Van der Vaart staat er niet van te kijken als Weghorst daadwerkelijk met een andere reden naar de kant ging. "Hij speelde ongelukkig, hè. Ik kreeg een beetje het gevoel dat de blessure hem goed uitkwam."

Met Weghorst treedt Oranje maandagavond in Athene aan tegen Griekenland. Bij wint of een gelijkspel is directe plaatsing voor het EK dichtbij. In de laatste twee kwalificatiewedstrijden neemt het Nederlands elftal het op tegen Ierland (thuis) en Gibraltar (uit).