Van der Vaart: 'Ik kon daar wel belangrijke rol in vervullen bij Ajax, denk ik'

Van der Vaart: 'Ajax is moeilijk, denk dat ik wel belangrijke rol kon vervullen'

15 oktober 2023 om 23:53

Rafael van der Vaart heeft andermaal gereageerd op het aanbod van Ajax dat hij naast zich neer heeft gelegd. De 109-voudig Oranje-international denkt dat hij een belangrijke rol had kunnen vervullen bij Ajax.

Het verhaal is bekend: Ajax wilde Van der Vaart graag strikken voor het technische hart en als assistent-trainer, maar door zijn gezinssituatie heeft de oud-middenvelder geen 'ja' gezegd. Aan tafel bij Studio Voetbal vertelt Van der Vaart wat voor rol hij had kunnen krijgen. "Ik weet wat de spelers van Ajax meemaken. Ze zijn echt niet zo slecht als dat het nu lijkt. Ajax is een heel moeilijke club, als je niet in vorm bent en tegelijkertijd toch moet presteren. Ik kon daar wel een belangrijke rol in vervullen, denk ik."

"Ik moest dan Maurice Steijn gaan ondersteunen, tussen de spelers en de trainer in gaan staan. Als ik niet in Roemenië had gewoond, dan had ik het zeker gedaan", zegt Van der Vaart overtuigd. Hij vindt het ook niet helemaal terecht dat Steijn nu veel kritiek krijgt. "Er is absoluut meer uit te halen, dus hij moet het ook beter doen. Maar ga me nou niet vertellen dat er allemaal wereldspelers zijn gehaald. Ook de belangrijke spelers brengen het niet, dus dan wordt het lastig."