Deschamps rekende op Mbappé: 'Maakte me geen zorgen, ze waren bang voor hem'

Deschamps rekende op Mbappé: 'Maakte me geen zorgen, ze waren bang voor hem'

14 oktober 2023 om 07:55

Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, wist dat hij vrijdag op Kylian Mbappé kon rekenen in het duel met Oranje. De Franse spits was twee keer trefzeker en boezemde Nederland angst in, aldus Deschamps. 

Deschamps blikte vrijdagavond na het duel, dat Frankrijk met 1-2 won, terug op de wedstrijd. Door de overwinning is Frankrijk gekwalificeerd voor het EK in Duitsland. "Over Kylian hoef je je geen zorgen te maken. Wanneer hij zo speelt, heeft het Franse team een ​​veel betere kans om  wedstrijden te winnen. We zijn blij voor hem, vooral door wat hij de afgelopen tijd heeft meegemaakt", meent Deschamps. Mbappé sloot vrijdag een doelpuntendroogte af.

Volgens Deschamps heeft Mbappé met zijn optreden de monden gesnoerd van critici. "Hij was sterk en fit, de tegenstander was bang. Hij deed de moeite wanneer het nodig was om de bal op te halen, ik zag hem zelfs aan de rechterkant wanneer het nodig was. Sommige mensen willen dat hij meer praat, maar ik hoop dat hij zijn voeten laat blijven spreken", besluit de bondscoach.