Perez vernietigend: 'Als je een doods elftal wil zien: dit is hem'

Vernietigende kritiek Perez: 'Als je een doods elftal wil zien: dit is hem'

10 oktober 2023 om 06:47

Kenneth Perez snapt dat trainer Maurice Steijn onder zware druk staat bij Ajax. De ESPN-analist is geschrokken van wat hij zondagmiddag tegen AZ (1-2) gezien heeft.

Ajax verloor in eigen huis van AZ en staat, met twee wedstrijden tegoed, in de degradatiezone. "Dat hij (Steijn, red.) zwaar onder druk staat: ja. Als je ziet hoe ze voetballen, moet dat haast wel. Als je een doods elftal wil zien: dit is hem", kraakt Perez Ajax bij Voetbalpraat. Toch zag de Deen tegen AZ een lichtpuntje. "Als het zo slecht gaat, kijk je naar iets wat héél iets op iets lijkt. Ze kregen minder dan twintig kansen tegen. Dat was een verbeterpunt."

"AZ ging mee in het belabberde niveau van de wedstrijd", vervolgt Perez, die zich zeer kritisch uitlaat over meer het arbeidsethos van de Ajax-selectie. "Als je ziet wat er gebeurt op het veld, hoe ze lopen... Het is echt schrikbarend om naar te kijken." Volgens Perez mag er best met beschuldigende vinger naar Steijn gewezen worden. "Je kan zeggen dat de spelers het niet snappen, maar de trainer bepaalt wat de standaard is. Daar is helemaal niets van terug te zien. Echt nul."