Jong Oranje-pesterijen door malaise bij Ajax: 'Ik trek me er niet veel van aan'

'Wordt natuurlijk veel van me verwacht bij Ajax. Hoort erbij, maar is wel lastig'

9 oktober 2023 om 23:25

Jorrel Hato wordt bij Jong Oranje geplaagd met de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. De nog maar zeventienjarige verdediger is één van de weinige spelers die wel presteert, al roept dat ook verwachtingen op.

Na een teleurstellende nederlaag tegen AZ (1-2) staat Ajax op de zestiende plek in de Eredivisie. Maandag meldde Hato zich bij Jong Oranje. Door de situatie bij Ajax delen de Nederlandse talenten in Zeist wat plaagstootjes uit aan Hato. "Natuurlijk gebeurt dat", laat het talent optekenen door de NOS. "Ik trek me er niet veel van aan. Ik ben nu hier en dan focus ik mij op Oranje. En als ik bij Ajax ben, focus ik mij weer op Ajax."

"Op dit moment is het oké om bij Jong Oranje te zijn, omdat het bij Ajax wat minder gaat, maar je wilt dat het zo snel mogelijk weer goed gaat bij Ajax", vervolgt Hato, die nog vertrouwen zegt te hebben in trainer Maurice Steijn. "Vertrouwen moet je blijven hebben."

Ondertussen zijn de verwachtingen rond Hato al hooggespannen in Amsterdam. Veel mensen lijken te vergeten dat hij nog maar zeventien jaar is. "Je bent basisspeler, je speelt bij Ajax 1, natuurlijk wordt veel van je verwacht. Jawel, dat is lastig", geeft hij toe. Maar: "Het maakt niet uit of je jong bent. Dat hoort erbij, dus ik vind het niet gek."