Van der Meijde schrikt van beelden: 'Echt een schande dat Ajax hem haalde'

Van der Meijde schrikt van beelden: 'Echt een schande dat Ajax hem haalde'

9 oktober 2023 om 22:10
Laatste update: 9 oktober 2023 om 23:51

Andy van der Meijde heeft zich tijdens Ajax - AZ verbaasd over een moment rond Georges Mikautadze. De Georgische miljoenenaanwinst van Ajax leed zondag opvallend balverlies in de Johan Cruijff Arena, waarna Van der Meijde weinig snapt van zijn reactie.

In het slot van de wedstrijd tegen AZ verloor Mikautadze de bal rond de zijlijn op eigen helft, toen Ajax vol op jacht was naar de gelijkmaker. De Georgiër liep daarna over de zijlijn en maakte weinig aanstalten om weer binnen de lijnen te komen en mee te verdedigen, terwijl AZ door het moment het strafschopgebied van Ajax kon bereiken. Van der Meijde is verbaasd, als hij de beelden aan tafel bij Veronica Offside ziet. "Dit bedoel ik: als je in een team speelt..."

"Hij loopt daar gewoon rustig verder. Doen jullie het maar, want ik kan het niet. Het is ongelofelijk", gaat een duidelijke Van der Meijde verder. "Het is echt een schande dat Ajax deze man heeft binnengehaald."

Ajax betaalde deze zomer een transfersom van zestien miljoen euro voor Mikautadze, die via bonussen nog op kan lopen tot ruim negentien miljoen. Bij zijn oude club FC Metz was de aanvaller een belangrijke kracht, maar in Amsterdam weet hij nog niet te overtuigen.