Van Basten laat tegengeluid horen: 'Toen heeft Ajax ook al twee trainers gesleten'

Gullit ziet geschikte trainer Ajax: 'Maar werd gepasseerd voor Heitinga, raar'

9 oktober 2023 om 21:42
Laatste update: 9 oktober 2023 om 22:02

Marco van Basten vraagt zich af of een trainerswissel goed zou zijn voor Ajax. Veel fans van de Amsterdamse club pleiten namelijk voor een ontslag van Maurice Steijn. Ruud Gullit is vooral verbaasd over het feit dat Ajax Michael Reiziger heeft gepasseerd.

In de studio van Rondo deelt Van Basten zijn mening over een mogelijk exit van Steijn bij Ajax. "Vorig jaar was het ook al niet best, toen hebben ze al twee trainers (Alfred Schreuder en John Heitinga, red.) gesleten. Je kunt wel blijven wisselen, maar het heeft ook heel erg met de kwaliteit op het veld te maken."

Vervolgens haalt Gullit de naam van Reiziger aan. Eerstgenoemde heeft al eerder zijn verbazing geuit over het feit dat Reiziger geen trainer van Ajax is geworden, ondanks dat de oud-verdediger dar graag wilde. "Je hebt Reiziger, die met Jong Ajax de Keuken Kampioen Divisie wint. En die wordt dan ineens gepasseerd voor Heitinga. Dat is toch ook al raar? Ze willen allemaal iemand van de club hebben, die daar zit. Ik snap het allemaal niet. Al die oud-spelers zijn weggegaan: ook Vanenburg en Bogarde."