Feyenoord mag definitief geen uitsupporters meenemen naar duel met SS Lazio

'Domper voor Feyenoord: geen uitsupporters mee naar uitwedstrijd tegen SS Lazio'

9 oktober 2023 om 19:05
Laatste update: 9 oktober 2023 om 19:17

Feyenoord mag definitief geen uitsupporters meenemen naar de Champions League-wedstrijd tegen SS Lazio. De Rotterdammers spraken maandag met een delegatie van de Romeinen en daaruit is de beslissing genomen om zonder uitfans te spelen. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandag.

Het is nog niet besloten of er op 25 oktober in De Kuip wel fans uit Italië aanwezig mogen zijn. Op 7 november mogen er dus zeker geen Rotterdamse fans mee naar Rome. De leiding van de stad Rome is niet happig op supporters door de chaos die ontstond rond de Europa League-wedstrijd met AS Roma in 2015. Toen vonden er rellen plaats waarbij verschillende monumentale gebouwen in de Italiaanse stad zijn beschadigd.

Een delegatie van Feyenoord sprak dus met een afvaardiging van Lazio en de Romeinse stadsleiding. Vorig seizoen was de conclusie van de stad Rome hetzelfde toen Feyenoord in de Europa League speelde tegen AS Roma. In dat tweeluik werden de Rotterdammers uitgeschakeld in het Europese toernooi.

De eerste uitwedstrijd van het Europese seizoen van Feyenoord speelde de club tegen Atlético Madrid. Daar ging er qua fans van de Rotterdammers niks mis en verliep alles rustig. Alleen werden er enkele supporters opgepakt in het VIP-gedeelte bij de Spaanse club.